All the Presidents

by

Amerika stond de afgelopen weken in het teken van de presidentsverkiezingen. Vanochtend was eindelijk het verlossende woord: Obama is nog 4 jaar President. Hoera!

En als je dan eenmaal President van de Verenigde Staten van Amerika bent, dan is er altijd wel iemand die een boek over je schrijft. Of je schrijft er zelf 1 als je President – af bent. Het rijtje van de afgelopen presidenten:

Obama
Clinton
Bush
Reagan

En natuurlijk kan de First Lady ook niet achterblijven: zo schreef Hillary Clinton verschillende boeken over haar eigen politieke carriere, maar ook over haar tijd als First lady.

Michelle Obama schreef geen politiek boek, maar een over haar project: de moestuin van het witte huis.

All the Presidents Men
Een van de bekendste boeken over het presidentschap is waarschijnlijk All the Presidents Men.
Het verhaal van 2 journalisten die samenzweringen op het hoogste politieke niveau ontdekten en onthulden in de krant in 1972. Uiteindelijk moest Nixon zijn presidentschap opzeggen. Heb je de film van dit boek ook gezien? Met Robert Redford en Dustin Hoffman als journalisten. Sindsdien droomt volgens mij elke journalist van zo’n primeur.

Het Witte Huis
Het leven in het Witte Huis spreekt bij veel mensen tot de verbeelding. De makers van de tv serie The West Wing hebben het erg leuk gedaan.

En met Barack Obama hadden we de eerst afro-amerikaanse president. Maar hoe zou het zijn als er ooit een vrouwelijke president zou komen?

Deze blog schreef ik voor Bookmatch.nl

Meer lezen?