De dag die je wist dat zou komen

by

Ken je het Koningslied al uit je hoofd? Bij mij blijft eigenlijk alleen die foute zin hangen; de dag die je wist dat zou komen. Morgen dus. Voorlopig de laatste Koninginnedag. Wat zijn jouw plannen voor morgen?

Ik zal morgen een deel van de tijd voor de TV hangen. Beatrix die afscheid neemt, en Willem Alexander en Maxima die op de troon gaan zitten. En dat terwijl ik geniet van oranje tompoucen. Hoort er een beetje bij.

Vrijmarkten

En dan ’s middags lekker naar buiten en een vrijmarkt bezoeken. Zo’n vrijmarkt op zich is al leuk, maar het wordt nog veel leuker als je een doel hebt. Zo ging ik in het verleden regelmatig met een groepje vrienden op pad, waarbij er altijd wel 1 was die iets specifieks wilde hebben. Een telefoon bijvoorbeeld, of het ontbrekende deel uit een serie boeken. Zo zijn we op zoek geweest naar de boeken van het kleine huis op de prairie, ontbrekende delen van Suske en Wiske en de boeken van Alexander McCall Smith.

Zelf vind ik het leuk om tussen de hele oude boeken te kijken. Van die verrookte exemplaren die bijna uit elkaar vallen. De boeken van Cissy van Marxveldt bijvoorbeeld. Mijn collectie is inmiddels behoorlijk compleet, maar het is altijd leuk om een nog ouder exemplaar te vinden dan die ik al in de kast heb staan.

En jij? Is Koninginnedag de ultieme gelegenheid om je boeken te verkopen, of juist om je boekenkast te vullen ? Veel plezier in ieder geval!

 

Deze blog schreef ik voor bookmatch.nl