De maand van het spannende boek

by

Spannende boeken zijn absoluut aan mij besteed. Is het een beetje vlot geschreven, een niet al te ingewikkeld plot of personages, dan blijf ik lezen totdat het verhaal uit is.

Dat kan heel vervelend zijn voor mijn huisgenoten, die worden compleet genegeerd. Ze krijgen geen eten of thee van mij en ik heb zeker geen aandacht voor hun persoonlijke overpeinzingen en beslommeringen. Voor mezelf is het ook wel vervelend, als ik dan tot 3 uur in de nacht doorlees en de wekker wel de volgende ochtend om 6 uur weer gaat.

Ik heb gelukkig niet de neiging om achterin te kijken hoe het afloopt. Dat zie ik wel als ik daar ben. Vaak ga ik richting de ontknoping van een boek wel sneller lezen, sla ik alineas over, lees halve zinnen. Wat overigens niet altijd handig is, want ik mis wel eens wat van het verhaal.

Spannende boeken zijn ook aan mij besteed, omdat ik vrij snel weer vergeet waar het verhaal over ging. Hoe het afliep en wie de dader was. Niet dat ik een geheugen heb als een zeef, maar blijkbaar zijn er 2 soorten lezers: degenen die het verhaal tot in detail onthouden, kunnen navertellen en alle verhalen dus ook maar 1 keer lezen. En mensen zoals ik, die makkelijk een jaar later hetzelfde boek weer lezen en weer net zo verdiept zijn in het verhaal en het weer opnieuw beleven.

De maand juni is uitgeroepen tot de maand van het spannende boek. Bij aankoop van een spannend boek, krijg je een spannend boekje kado. En er is een verkiezing voor het beste Nederlandse spannende boek.

Een extra gratis boekje kan ik nooit weerstaan, dus komende maand zal ik weer eens een boekhandel in duiken. Maar grote kans dat je me in de trein het spannende boekgeschenkje van een van de afgelopen jaren ziet lezen.

 

Deze blog schreef ik voor bookmatch.nl

Meer lezen?