Een boek onder je kussen

by

Annelie kreeg deze week haar eigen vakje in de boekenkast. Een vakje met boeken die ze wél uit de kast mag trekken en in mag bladeren. Of mee rond gooien. Ze heeft ook een speciaal eet boekje. Eentje waar ze in kan lezen tijdens het eten. Met haar kleffe handjes. Zo’n eetboekje leeft een maand en gaat dan de prullenbak in. De rest van de boeken houdt het (dankzij de dikke kaft) gelukkig toch wat langer vol.

De andere twee hebben op hun kamer inmiddels een flinke boekenkast vol. Met voorleesboeken. Gouwe ouwe, zoals Jip en Janneke: geweldige verhaaltjes, af en toe lekker ouderwets. Maar ook veel prentenboeken en van de buurvrouw kregen we een hele serie Disneyclub boeken: sprookjes en verhalen van Donald, Goofy etc. En sinds kort lezen we ook hele dikke boeken, zoals Pluk van de Petteflat. Elke avond een hoofdstuk. Best spannend, hoe loopt het af?

Het mooie is dat Tim sinds de zomervakantie leert lezen. Wat gaat dat snel! Inmiddels leest ie al hele boeken. Nog steeds met een-lettergreep woorden, maar wel hele verhalen. Zo leuk om mee te zien hoe goed dat gaat en welke wereld er voor ze open gaat als ze beseffen dat ze alles kunnen lezen.

Ik hou van lezen en breng dat graag over op mijn kinderen. Gelukkig slaat het aan. En het is dan ook een van mijn favoriete momenten: met de kindjes op schoot voorlezen,  op het grote bed van papa en mama. En daarna? Lekker slapen in het grote bed. Met minstens 1 boek onder je kussen. Want anders kan je toch niet slapen?!