Bijna Lente

by

Het was helaas van korte duur, dat lenteweer. Maar ik heb er wel optimaal van kunnen genieten. Jij ook? Met 16 graden in de achtertuin was het best uit te houden. Met een boek in de achtertuin. En het journaal berichtte dat de terrassen ook lekker vol zaten. Zoals Martin Bril het al beschreef: het waren de eerste rokjesdagen.

Tuinieren

Maar ja, dan zit ik in de achtertuin tegen de grijze tegels en bruine schutting aan te kijken en vraag me af wanneer de bloemen weer gaan bloeien. En aangezien ik in oktober er nooit aan denk om de bloembollen – die klaarliggen in de schuur- in de grond te stoppen zal ook dit jaar de tuin saai blijven. Totdat we naar het tuincentrum gaan en bloeiende plantjes kopen. Een bloeikalender zou wel wat voor mij kunnen zijn. Moet ik er nog wel op kijken…

Moestuin

Met de moestuin gaat het wel goed. Nu is dat ook vrij makkelijk, want mijn moestuin bestaat uit 1 grote bak met kersentomaatjes. En dat heeft niet zo’n lange planning nodig: ergens in maart of april zaadjes in een bakje in de vensterbank, resultaat binnen een week als de eerste groene blaadjes boven komen en dan nog een keer naar buiten als het mooi weer is. Oogsten gaat vanzelf, want de tomaten staan op kinderhandjeshoogte.

Jij en je tuin

Omdat het mooie weer voorlopig verdwenen is, hebben we nog tijd om uit te zoeken wat we gaan doen in de tuin.Ik heb op Bookmatch nog een paar leuke boeken voor je opgezocht, voor als je actief aan de slag wilt in je tuin of juist lekker wilt luieren met een goed leesboek.

Wat doe jij deze lente?

 

Deze blog schreef ik voor Bookmatch.nl