Boeken lezen op vakantie

by

Deze week vroegen we op facebook hoeveel boeken je meeneemt op vakantie. Een persoon reageerde: o, ik haat lezen. Maar de kans is groot dat ook zij een boek meeneemt op vakantie. Al was het maar een reisgids of een woordenboek of taalgids.

Bij ons thuis is de grote inpak begonnen. Overal liggen stapeltjes. En ook een boekenstapeltje. De spullen gaat uiteindelijk in kratjes – lekker gestructureerd – en er is 1 boekenkratje. Die moeten we met 2 volwassenen en 2 kinderen delen. Dat is toch elk jaar weer een hele puzzel.

Wat zijn de beste boeken voor op vakantie?
Voor mij is het beste leesvoer een boek waar ik een paar avonden over doe, en die echtgenoot ook nog leuk vindt om te lezen. Een goed voorbeeld is: de 100 jarige die uit het raam klom en verdween maar bijvoorbeeld ook de boeken van John Grisham zijn uitermate geschikt voor iedereen.

Op veel plekken is het al gebruikelijk om boeken te ruilen: In veel hotels, jeugdherbergen en zelfs op campings vind je tegenwoordig een boekenkast. Zoek een leuk boek uit, en lever een van je eigen boeken in. Of je laat aan het einde van je vakantie al je gelezen boeken daar achter; scheelt weer wat ruimte op de terugweg. Dat doe je natuurlijk niet met heel leuke en nieuwe boeken. Vandaar dat het ook best loont om voor de vakantie nog eens op zoek te gaan naar tweedehands boeken.

Een paar leuke vakantietips:

En mocht je nu echt geen zin hebben om zelf te lezen? Dan hebben we nog een leuke collectie luisterboeken voor je.

Deze blog schreef ik voor bookmatch.nl